Wanneer je dringend om extra geld verlegen zit, kan een minilening aanvragen een eenvoudige manier zijn om snel wat extra cash in handen te krijgen. Deze vorm van lenen wordt steeds populairder, waarschijnlijk omdat de lening zo gemakkelijk en snel geregeld is. Met een minilening spoed kan je zelfs al binnen een kwartier het geld op je rekening hebben! Maar hoe zit dat qua aanvraag wanneer je in het verleden betalingsproblemen hebt gehad?
Snel afsluiten
Wanneer je de afgelopen jaren een of meer betalingsverplichtingen niet bent nagekomen, kan dit invloed hebben op je BKR-score. De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Dit is een organisatie die is opgericht door een aantal banken en financiële instellingen. Het doel van het BKR is het geven van informatie over de kredietwaardigheid van consumenten. De kredietwaardigheid wordt uitgedrukt in een BKR-score van een letter met daarachter een cijfer. Met een A!-notering bijvoorbeeld heb je wel te maken gehad met een betalingsachterstand, maar zijn er verder geen noemenswaardige problemen opgetreden. Een A2- tot en met A4-notatie achter je naam is echter heel wat ongunstiger: het duidt erop dat de vordering direct opeisbaar is of dat je met de noorderzon vertrokken bent. Er zijn maar weinig kredietverstrekkers te vinden die jou met een dergelijke notatie nog een lening willen verstrekken. Wil je een minilening aanvragen, dan zal je echter weinig last hebben van een negatieve BKR-notering achter je naam. Dit komt doordat minilening aanbieders geen BKR-toetsing uitvoeren. Als er niet wordt gekeken of je een ‘vlekje’ op je naam hebt staan, kan er ook niemand over datzelfde vlekje vallen, nietwaar? Wilt u meer specifieke informatie hierover, kunt u op de minilening zonder BKR pagina terecht.
Waarom is een minilening zonder BKR?
De doorlooptijd van een minilening is zo kort, juist doordat er geen BKR-toetsing plaatsvindt. Zouden minilening aanbieders eerst navraag moeten gaan doen in Tiel, dan zou je nooit binnen een paar uur een minilening kunnen afsluiten.