Als je overweegt om een minilening af te sluiten, dan wil je waarschijnlijk wel eerst weten wat minileningen precies zijn, voor wie deze bedoeld zijn en hoeveel je precies kunt lenen. Om te beginnen moet je weten dat er uiteraard een maximum zit aan het te lenen bedrag: zo kan je bij de meeste minilening aanbieders niet méér lenen dan een paar honderd euro. Heb je dus echt dringend behoefte aan een grotere lening, bijvoorbeeld een paar duizend euro, dan is het misschien verstandig om na te gaan of de minilening wel geschikt is voor jou. Er zijn diverse instellingen die je hierbij van advies kunnen voorzien, zoals bijvoorbeeld Lenen met Advies.
Ervaringen met aanbieders
Als je op internet te rade gaat, dan zal je zien dat bij het afsluiten van een minilening vele mensen je al zijn voorgegaan. Dit komt waarschijnlijk doordat de aanvraag om een dergelijke vorm van lening ontzettend vlot en eenvoudig te doorlopen is. Bij de meeste aanbieders kan je de minilening aanvragen via internet, maar er zijn ook instellingen die per sms werken. Laatstgenoemde methode wordt vaak gebruikt bij minilening spoed, waarbij het geld -na goedkeuring van de aanvraag- al binnen een kwartier op je rekening kan staan. Overweeg je om zelf een minilening aan te vragen, dan kan het belangrijk voor je zijn om eerst iets te lezen over de ervaringen van anderen. Dit doe je door verschillende aanbieders, zoals bijvoorbeeld Ferratum, Minilening en FX met elkaar te vergelijken en te lezen hoe tevreden anderen hierover zijn.
Een keuze maken voor een bepaalde aanbieder
Weet je nog niet bij welke aanbieder je moet zijn om een minilening aan te vragen, vergelijk dan de verschillende voorwaarden van de aanbieders onderling. De ene aanbieder rekent bijvoorbeeld geen of weinig rente, maar vraagt wel bemiddelings- of administratiekosten. Bij de andere aanbieder ligt juist het rentepercentage hoger, maar vallen de overige kosten mee. Hebt u zelf ervaringen met minileningen? Deel ze dan hieronder!